Choď na obsah Choď na menu
 


Seniorátne stretnutie žien v Kostolnom-2.10.2016

Dňa 2.októbra 2016 v 19.nedeľu po Svätej Trojici sa v cirkevnom zbore Kostolné po 11 rokoch konalo seniorátne stretnutie žien myjavského seniorátu. Božím slovom na text Žalm 71,9-20; sa prihovorila domáca sestra farárka Ľubica Kopincová. Prednáškou poslúžila sestra farárka- prvá riaditeľka Evanjelickej diakonie Zuzana Kolárovská, na tému: "Sprevádzanie smútiacich."

Sestra konseniorka Iveta Vachulová po svojom pozdrave odmenila desať žien pekným karafiátom a vyslovila im slová vďaky za šírenie viery v rodine aj v cirkvi. Krátkou históriou zboru a účinkovanie kňazov v Kostolnom priblížila domáca sestra Vlasta Cibulková.

Do voľnej rozpravy sa zapojili niektoré sestry zo zborov, ktoré vydávali svedectvá viery zo svojho života. Záverečný príhovor patril bratovi seniorovi Miroslavovi Hvožďarovi, ktorý v spoločenstve žien privítal novú sestru farárku Lenku Sedláčkovú, a odmenil ju kyticou kvetov.

Z chrámu Božieho sme sa presunuli do pamätnej izby na Obecný úrad, kde sme nahliadli do ľudovej a kresťanskej histórie obce Kostolné. Spoločné podujatie sme ukončili v kultúrnom dome, kde sme pri občerstvení pokračovali v rozhovoroch.

Ďakujeme Pánu Bohu za pekný čas a požehnanie stretnutia vyše sto účastníkov seniorátneho podujatia žien. Rozchádzali sme sa v pokoji a s bohatými zážitkami.